<style>.lazy{display:none}</style>

Bahattin Tatış Matematik Yarışması

Bahattin Tatış Matematik Yarışması

Bahattin Tatış Matematik Yarışması

İzmir Özel Türk Koleji 13. Bahattin Tatış Matematik Yarışması Düzenliyor. Yarışmaya Türkiye Genelindeki Devlet Ve Özel İlköğretim 7. ve 8. Sınıf Öğrencileri Katılabilir.

Yarışmayı Düzenleyen Kurum: İzmir Özel Türk Koleji
Yarışma Türü: Matematik Yarışması
Yarışmanın Kapsamı: Türkiye Geneli
Kimler Katılabilir: Ortaokul 7. ve 8. Sınıf Öğrencileri
Başvuru Şekli: E-Posta

Yarışma Ödülleri
Birincilik Ödülü 1 Adet Tam Cumhuriyet Altını Ve Başarı Belgesi
İkincilik Ödülü 1 Adet Yarım Cumhuriyet Altını Ve Başarı Belgesi
Üçüncülük Ödülü 1 Adet Çeyrek Cumhuriyet Altını Ve Başarı Belgesi

Yarışmanın Amacı
Yarışmanın amacı; etkinliklere dayalı matematik öğreniminin önemini vurgulamak, öğrencilere zamanı iyi kullanma becerisinin önemini kavratmak ve okullar arası iletişimi geliştirmektir.

Yarışmaya Katılım Koşulları

Ads

• Yarışmaya katılım gönüllülük esasına dayanır. Yarışmaya Türkiye genelindeki devlet ya da özel ilköğretim okulları, 1 danışman öğretmen veya velisi eşliğinde 7. veya 8. sınıfta okuyan öğrenciler başvurabilir. Okullar dışında kalan özel öğretim kursu ve bilim sanat merkezi gibi kurumlardan gelen başvurular kabul edilmeyecektir.

• Katılımcılar yarışmaya https://www.bahattintatis.com/ adresinden 25 Mart 2024 tarihinden itibaren başvurabileceklerdir. Son başvuru tarihi 19 Nisan 2024 tür.

• Katılımcılar yarışmaya serbest kıyafetle gelebilir. Ancak katılımcıların kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği’ne uymaları zorunludur.

• Yarışmaya katılım ücretsizdir. Ulaşım ve konaklama masrafları katılımcılara aittir.

• İzmir Özel Türk İlköğretim Okulları yarışmaya katılabilecek ancak sıralamaya dahil olmayacaklardır.

• Katılımcıların kabul bilgisi 26 Nisan 2024 tarihinden itibaren https://www.bahattintatis.com/ adresinde yayımlanacaktır.

• Yarışma günü öğrenciler, nüfus cüzdanlarını, veli izin formunu, açık rıza metninin ıslak imzalı bir nüshasını ve okul müdürlüklerinden temin edecekleri öğrenci belgelerini yanlarında getirmek zorundadır.

• Yarışma düzenleme ve yürütme kurulu üyelerinin 1. derece yakınları yarışmaya katılamazlar.

• Yarışma esnasında 20.06.2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa uygun olarak katılımcıların sağlık ve güvenlik tedbirleri alınacaktır.

• Milli Eğitim Bakanlığınca salgın sürecinin yönetilmesine ilişkin yayınlanan Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzunda yer alan açıklamalara riayet edilecektir.

• Engelli bireylerin 13. Bahattin Tatış Matematik Yarışması’na katılımında bina içerisinde bulunan asansör, bina girişinde bulunan engelli rampası, görme engelli bireyler için uygulanabilecek bireysel sınav alanları desteği ile sınav ortamı kolaylaştırılacaktır. Bu öğrencilerin danışman öğretmenleri veya velileri https://www.bahattintatis.com/ adresinden başvuru yaparken destek taleplerini ilgili bölümde bildirmelidirler.

• Yarışmanın hiçbir aşamasında katılımcıların açık rıza onayı alınmadan kişisel veriler istenmemektedir.

• Kişisel veriler, açık rıza onayında belirtilen hususların dışında başka amaçlarla kullanılmayacak, üçüncü kişilere verilmeyecek ve ödül töreninin bitiminde resen silinecektir.

• Yarışmacılar bu şartnamede belirtilen bütün şartları kabul etmiş sayılır.

Yarışmanın İçeriği
Yarışma soruları, ortaokul 6. ve 7. sınıfların tüm konularını ve 8. sınıfın birinci dönem sonuna kadar olan konularını kapsayacak, öğrencilerin matematik dersi bilgilerini ve genel yeteneklerini ölçmeye yönelik olacaktır.

Yarışmanın Yeri Ve Zamanı
Yarışma, İzmir Özel Türk Koleji Bahattin Tatış Kampüsünde 04 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat:12.00’de başlayacaktır. Katılımcılar en geç saat:11.30’da İzmir Özel Türk Koleji Bahattin Tatış Kampüsü’nde bulunmalıdır.
Sınav, İzmir Özel Türk Koleji Bahattin Tatış Kampüsü Fen Lisesi (Cevdet Bilsay) binasında yapılacaktır.

Yarışmanın Biçimi
Yarışma, çoktan seçmeli sorulardan oluşan sınavla tek oturumda yapılacaktır. Öğrencilerin kâğıt, kalem, silgi, kalemtıraş ve su gereksinimleri İzmir Türk Koleji Eğitim ve Bağışçılar Vakfı tarafından ücretsiz olarak karşılanacaktır. Sınava girişte cep telefonu, hesap makinesi gibi cihazlar alınmayacaktır.

• Yarışma dili Türkçedir.

• Oturumda çoktan seçmeli 30 soru sorulacak ve 60 dakika süre verilecektir.

• Yanıtlar, yanıt kâğıdına işaretlenecek ve optik okuyucu ile okunacaktır. Puanlamada yanlış yanıt sayısının üçte biri doğru yanıt sayısından çıkarılarak geçerli yanıtlara karşılık gelen puan belirlenecektir.

• Sınav aynı gün https://www.bahattintatis.com/ adresinde yayımlanacaktır.

• Sınavda hatalı soru olursa tüm katılımcıların doğru yaptığı kabul edilerek puanlama yapılacaktır.
• Yarışma sorularına 07.05.2024 tarihi saat 18.00’e kadar itiraz edilebilir. İtiraz söz konusu olduğunda iletişim bilgilerinde adı geçen İzmir Özel Türk Koleji Lise Matematik Bölüm
Başkanı Nureddin Şimşek’in kurumsal e posta adresine (nureddin.simsek@itk.k12.tr ) gerekçeleriyle en geç 07.05.2024 tarihine kadar yazılı olarak yapılacaktır.

Yarışma Bütçesi
Yarışma katılımı ücretsizdir. Yarışmada verilecek katılım, teşekkür, başarı belgeleri, plaket ve ödüller için bütçe kaynağı İzmir Türk Koleji Eğitim Ve Bağışçılar Vakfıdır. Yarışma bütçesi: 40.000 TL. (Kırk bin TL.)’dir.

İletişim Bilgileri
Telefon: 0 232 244 05 00
Adres: Uşakizade Latife Hn. Sk. No:3 K:4 Konak/İzmir
Web adresi: bahattintatismatematikyarismasi
E-posta: b.tatismatematikyarismasi@itk.k12.tr
Yarışma hakkında detaylı bilgi için:
Lise Matematik Bölüm Başkanı: Nureddin ŞİMŞEK
Telefon : 0 232 244 05 00
E-posta: nureddin.simsek@itk.k12.tr

Yarışma Takvimi
Başvuru Tarihi Başlangıcı: 25 Mart 2024
Son Başvuru Tarihi: 19 Nisan 2024
Yarışma Tarihi Ve Saati: 4 Mayıs 2024 12:00
İtiraz Son Tarih: 07 Mayıs 2024
Ödül Töreni Tarihi Ve Saati: 10 Mayıs 2024 17:00

Detaylar İçin Tıklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ